Translate

7 Haziran 2010 Pazartesi

Johny Depp Resimleri, Johny Depp Biyoğrafisi, Pirate Jack Sparrow Photos



Johny Depp Resimleri, Johny Depp Pictures


Bir aktörün ehlileşme hikayesi Johny Depp


Johny Depp fotoğrafları, Johny Depp Photos
Onun hayatı, asi bir aktörün ehlileştirilmesinin hikayesidir. Genç kızların taptığı oğlan imajından sıyrılmak için kalbinin içinde yatan şeytanı uyandıran ve sonra da yatıştıramayan Johnny Depp’in, iki çocuklu bir babaya, Oscar adaylı, tüm dünyada görülmemiş gişe rekoru kıran korsan filminin aktörüne dönüşürken yürüdüğü tali yolun tarifidir.






Johny Depp fotoğrafları, Johny Depp Photos
Günde altı paket sigara içen, bu yüzden Hollywood stüdyolarına alınmayan, paparazzi döven, otel odalarını yakıp yıktığı için dava edilen, manken avcısı, uyuşturucu bağımlısı, rock tutkunu asi çocuğun, sistem tarafından kabul görmesinin öyküsüdür. Amerikan dergileri tarafından dünya üstünde yaşayan en çekici erkek seçilen ve yeni halini “Karayip Korsanı’nı oynadım diye bana satılmış diyorlar, hayır satılmadım, sadece korsanları severim, ayrıca biraz da çocuklarımın eğleneceği filmler yapmak istedim” diyerek geçiştiren Johnny Depp’in dünü ve bugünü.





Johny Depp fotoğrafları, Johny Depp Photos
“Kerouac, Ginsberg ve Beat kuşağının bütün diğer piçleri! Size teşekkür ederim, gençliğimi mahvettiniz” dedi bir gün kendini tutamayarak. Gençliğinin bütün aşırılıklarının faturasını kesivermişti işte. Aslında bir bakıma haklıydı. Hayatının boşluklarını doldurmak için bin türlü yol denemişti. 11 yaşındayken ilk esrar sigarasını içmiş, 13′ünde bekaretini kaybetmişti ama olmuyordu, içindeki savaşta ateşkes yapılamıyordu. Neydi onu böylesine uçuşa geçiren derseniz, görünürde pek bir şey yok.





9 Haziran 1963′te Kentucky’de garson Betty Sue ve mühendis John’un dört çocuğundan en küçüğü olarak doğdu. Babasının işi nedeniyle sürekli seyahat ediyorlardı. O kadar ki 15′ine geldiğinde tam 20 ev değiştirmişti Johnny. Bugün sorulduğunda çocukluk ve ev kavramına dair kafasında hiçbir resim olmadığını söylemesinin sebebi bu taşınmalardır. Anne ve babasının boşanmasından sonra manevi destek almak için Betty Sue’nun küçük oğlu Johnny’nin çok üstüne düşmesi de onu yıpratmıştı, bir bakıma.



Johny Depp fotoğrafları, Johny Depp Photos
Bütün bu karmaşanın içinde annesinin aldığı gitarla odasında otururken ağabeyi Danny içeri girdi bir gün. Pikabın iğnesini kaldırdı ve Van Morrison’un Astral Weeks albümünü koydu. Ardından kapağı okunmaktan yıpranmış kitabı Johnny’ye uzattı. Şöyle doğru düzgün bir şeyler dinle ve bu kitabı oku, düzelirsin, dedi. Ne kadar yanılmıştı aslında. Düzelme konusunda yani. Jack Kerouac’ın adını bile tam telaffuz edemeyen Johnny, onun başyapıtı Yolda’yı okuyor, kafası pikaptaki plak gibi dönmeye başlıyordu. Ardından Alan Ginsberg geldi ve sonra Burroughs, Hunter Thompson ve Bukowski… Bu yazılar hayatındaki boşlukları gerçekten dolduruyor ama neredeyse iç organlarında delikler açıyordu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Yaşam Resim Walpaper Galeri Photographic screensavers and wallpaper

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı