Translate

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Çizgi film sanatı 'anime' Anime, animasyon, çizgi film

Çizgi film sanatı 'anime'

Anime, animasyon veya çizgi film anlamına gelen Fransızca kökenli, Japonca bir kelimedir. Animeler, genelde mangaların televizyona ya da sinemaya uyarlanmasıdır. İlk anime Sengoku Basara'dır. Ardından animeler uyarlanmaya devam etmiştir. Genelde senaryoları mangadan geri olur ve mangaları takip ederler. (Vikipedi)












Arı Maya aslında Japon

Alman yazar Waldemar Bonsels'in yarattığı karakter Arı Maya'nın unutulmaz çizgi filmlerinin aslında Japonya'da üretildiğini biliyor muydunuz? Çizgi filmlerin büyülü dünyası hakkında bilinmeyen birçok ayrıntı, Bonn'daki Federal Almanya Sanat ve Sergi Merkezi'nde sergilenmeye başladı.
Arı Maya - Arı Maya Resimleri - Resimlerde Arı Maya









Dragon Ball

Dragon Ball da birçok Japon çizgi filmi gibi aynı adı taşıyan bir çizgi romana dayanıyor. Hikaye oldukça tanıdık... Baş kahraman Son Goku arkadaşlarıyla birlikte kötülere karşı mücadele ediyor. Mizah elemanları da içeren anime erkek çocuklarının gözdesi.







Bir Klasik: Astro Boy

Astro Boy'un tarihi bir manga olarak yaratıldığı 1950'li yıllara dayanıyor. Dahi bilim adamı Dr. Tenma oğlunun ölümünün ardından inanılmaz güçlere sahip genç robot Astro Boy'u üretir. Astro Boy sadece animeye çevrilmekle kalmadı, video oyunu ve sinema filmi de yapıldı.










Tılsımlı gelinlik

Japonya'nın sevilen animelerinden bir diğeri "Tılsımlı gelinlik". Bu pembe saçlı karaterin adı Momoko. Yarı insan yarı melek olan Momoko üç melek arkadaşıyla beraber Şeytan Dünyası'ndaki savaşçılarla mücadele ediyor.









Yoshitaka Amano

Final Fantasy serisinin büyük bölümünün karakter tasarımlarını yapmış olan Japon sanatçı Yoşitaka Amano'nun birçok ünlü serinin illüstrasyonları ve bilgisayar oyunlarının tasarımında imzası var. Bonn'daki sergide Amano'nun çizimlerinden örnekleri incelemek mümkün.









Anime Sanatı - Anime Pictures anime Images, anime Photos Fantastik Resimler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Yaşam Resim Walpaper Galeri Photographic screensavers and wallpaper

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı