Translate

23 Ekim 2011 Pazar

Şirinler Kimdir - Şirinler Hakkında

Şirinler Kimdir? Şirinler Hakkında


Peyo Cullifors tarafından Şirinler, Belçikalı (babası İngiliz) çizer Peyo'nun ünlü eseri. 1958'de Çizgi roman olarak ortaya çıktı. 1981'de televizyonda gösterilen Şirinler büyük ilgi gördü. Orjinal ismi "Schtrumpf" (İngilizce'de "Smurf") olan Şirinler 256 bölümden oluşuyor.

Şirinler ve Komünizm
Şirinler yıllardır Komünizm propagandası yapmakla suçlanmış ABD'de bir dönem gösterimi yasaklanmıştır. Bunun nedeni para olmadan komünal bir yaşam sürmeleri Şirin baba'nın Karl Marx'a benzemesi ve kızıl şapka giymesidir. Herkes kendi işini yapıyordur ve mutludur. Herkes aynı şeyi giyiyordur. Çizgi filmdeki Şirinlerin düşmanı Gargamel papaz cübbesi giyer ve dini sembolize eder, altın ve para düşkünüdür (kapitalizm) ve onları yeme (misyonerlik) gibi pek çok gizli unsur bulundurduğu iddia edilmiştir.
Şirinlerin temsil ettiği çok farklı unsurlar da vardır. Örneğin; Şirine feminizmi, Süslü eşcinselliği, Güçlü şirin maço erkeği temsil eder.





Gözlüklü Şirin, genelde yanlış şeyler yapmasına rağmen, kendini Şirin Köyü'nün en zeki Şirini olarak görür. Şirin Baba'dan sonra köyü yönetebilecek ikinci Şirin olduğunu düşündüğü de olur. Saçma fikirlerinden dolayı diğer Şirinler tarafından tekmelenerek köyden atıldığı sıklıkla görülür.



Şirin Baba, Şirinlerin lideridir ve kırmızı kıyafetleri ile beyaz sakalı sayesinde diğer şirinlerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Kötü bir durum söz konusu olduğunda Şirin Köyü'ndeki herkes Şirin Baba'ya danışır.Şirin Baba, büyü ve iksir yapımında oldukça başarılıdır, ama kendini sürekli olarak geliştirmekten de geri durmaz.



Güçlü Şirin, adından da anlaşılacağı gibi en güçlü ve ağırlık kaldırıp, spor yapan bir şirindir.


Şakacı şirin



Somurtkan Şirin,adından da anlaşılabileceği gibi her zaman
somurtur.



Hayalci Şirin daima diğer yerlerde yaşamakla ilgili hayaller kurar.


Sakar Şirin, yaptığı her işi mutlaka sakarlığıyla en az bir kez bozan, dikkatsiz bir Şirindir. Kaya koleksiyonu vardır. Sakarlığı yüzünden bu kayalarıyla da pek çok kez başına dert açmıştır.




Aşçı Şirin, adından da anlaşıldığı gibi Şirin Köyü'nün aşçısıdır. Yüzlerce yemek tarifi bilir ve pek çoğunu Şirinler için pişirir. Şirinler vejeteryan olduklarından yemeklerinde et kullanmaz.
Çizgi film serisinde Obur Şirin ve Aşçı Şirin, Obur Şirin adı altında tek bir karakterde toplanmıştır ve Aşçı Şirin'in görünümündedir.



Obur, adı üzerinde, Şirin Köyü'nün en obur şirinidir. Kek, pasta ve diğer Şirin yemeklerini yemekten çok hoşlanır.
Çizgi film serisinde, Obur Şirin yemek yapmayı çok seven, fakat kendi yaptığı yemekleri sonunda yine kendisi yiyen aşçı şapkalı bir Şirindir. Kendine Şirindir.

Anime Sanatı - Anime Pictures anime Images, anime Photos Fantastik Resimler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen beğendiğiniz konulara yorumlar yazarak, diğer kullanıcıların takip etmesinde yarar sağlayınız.

Yaşam Resim Walpaper Galeri Photographic screensavers and wallpaper

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı